« 2024. május »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
TI-TEA PARTY
Jótékonysági tea party

 

Diákönkormányzatunk a Simon-Júdás napi országos vásárhoz csatlakozva, annak előestéjén jótékonysági gyűjtéssel egybekötött teapartit rendezett TI-TEA-PARTY [tití-parti] címmel. Programunk célja az volt, hogy a Tinódi gimnáziumban jelenleg tanuló vagy onnan elballagott diákoknak, illetve az iskolánk iránt érdeklődőknek egy kellemes barátkozási lehetőséget biztosítsunk.

Az épület előtt található öregdiákok padjánál mi is kirakodtunk, árultuk jókedvünket. A diákönkormányzat és a sulirádió tagjai gondoskodtak a jó hangulatról: régi gólyabáli, diáknapi videókat vetítettünk, retro zenét sugároztunk, táncoltunk az utca aszfaltján és ingyenes internetezést biztosítottunk. Az iskola tankonyháján a cukrásztanulók és oktatóik pogácsát sütöttek, teát főztek péntek délelőtt, ezt kínáltuk az este folyamán a látogatóknak és adakozóknak. Október 26-án több mint másfélszáz látogató nézte meg standunkat, csatlakozott jókedvünkhöz és támogatta a nemes ügyet. Így a tinódisok gyülekezési pontot, kulturált szórakozási lehetőséget nyújtottak a fiatalok számára, tanulták és gyakorolták a közösségért végzett munka szépségét, nehézségét, mely munkától a zord idő sem vette el kedvüket.

A teaparti eredményesnek és hasznosnak bizonyult, hiszen az este folyamán befolyt közel ötvenezer forintból támogatni tudjuk az anyagi gondokkal küzdő diáktársainkat. A rendezvénnyel még jobban erősödött közösségünk, vendégünkként pedig mindenki megtapasztalhatta, hogy tinódisnak, sárvárinak lenni jó.

Szalai Benedek
a STG Diákönkormányzatának vezetője