« 2024. május »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Infó-viskó

Az Infó-Viskó információs standon idén közel 80 sárvári gimnazista vállalt önkéntes munkát, délután 15.30-ig két fő, az esti zárásig fennmaradó időben szintén két diák teljesít itt szolgálatot. Az önkormányzat felújította a faházat, így idén komfortosabb körülmények között dolgozhatnak az önkéntesek, akik kevésbé lesznek kiszolgáltatva az időjárás változásának.

A diákok munkájukért nem kapnak ellenszolgáltatást, tízóraival, uzsonnával és ásványvízzel a Sárvári Turisztikai Egyesület látja el őket, illetve kapnak ajándékba egy egyen pólót is, valamint a fürdő, a művelődési ház, a Nádasdy Történelmi Fesztivál szervezőinek köszönhetően belépőjegyeket is a fürdőbe és a városi rendezvényekre. A szezon végén pedig az Elender által felajánlott táblagépet sorsolnak ki közöttük.

A diákok munkáját, információgyűjtését internet is segíti a standon, de egy háttéranyagot is kapnak, amelyben minden olyan lehetséges információt összegyűjtöttek a tourinform iroda munkatársai, amelyért a turisták hozzájuk fordulhatnak. A náluk lévő prospektusok mellett, sárvári rendezvényekről, szállásokról, egyéb közérdekű információkról is tájékoztatást tudnak adni.  A mi tanulóink az elsők, akikkel egy Sárvárra látogató turista beszél, találkozik, akiken keresztül benyomást szerez a városról, ezért nagyon fontos, hogy barátságosan, szolgálatkészen forduljanak a vendégekhez, hiszen ők ezen a helyen Sárvárt képviselik, a vendégváró fürdőváros jó hírnevét kell, hogy öregbítsék.

A Tinódi gimnázium részéről idén Nagy Marietta tanárnő, valamint – a tavalyi évhez hasonlóan – Csikós Györgyné koordinálja és felügyeli a diákok munkáját. Tavaly az Utazás és turizmus fakultáció tanulói voltak gyakorlaton az Infó-Viskóban, az idén 9-10. osztályos gimnazisták jelentkeztek, néhány 12. osztályos tanulóval kiegészülve, akik teljesen önkéntes alapon vállalták a munkát. Május 2-án egy közel másfél órás felkészítő tréningen vettek részt a diákok, és a tavalyi tapasztalatok alapján egy etikai kódex is készült számukra. A gimnázium nevelőtestülete nagyon fontosnak tartja az önkéntes munka népszerűsítését a diákok körében.