« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
PO napok és általános iskolai szülői értekezletek
Beiskolázási folyamat a 2024/2025-ös tanévre

Október 24-én a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában jártunk a pályaorientációs napon. A 9. B osztályból három tanuló segített az eseményen, név szerint: Csabai Nóra, Kovács Brigitta és Marton Márton. Mindhárman a Gárdonyiból érkeztek hozzánk, így szívesen mentek vissza a korábbi iskolájukba. Nagyszerű élmény volt látni, hogy a 7. és 8. osztályból mennyi barátjuk, rajongójuk akadt az ifjú tinódisoknak. Öt órában, öt csoportban érkeztek hozzánk a diákok. Először egy bemelegítő talkshow-val indítottunk, ahol a tanulóink elmondták, hogy miért a Tinódit választották nyolcadikban és, hogy az eltelt pár hónap alatt hogyan érzik magunkat nálunk. A beszélgetés után egy kis játék következett. A szórólapunkból készített digitális puzzle kirakását, a high-tech laborból kölcsönzött eszközökkel megtámogatott akadályverseny követte. A legügyesebben a 7.A szerepelt, akik oklevélben részesültek.

Vigh Viktor
biológia-földrajz szakos tanár

 

 

 

 


 

2023. október 18-án pályaorientációs foglalkozásokat tartottunk a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában. Iskolánk és a gimnáziumi oktatás bemutatása során a Mentimeter alkalmazással játszottunk, majd az általános iskolás diákok a beiskolázási szórólapunk puzzle-jét rakhatták ki a digitális táblán. Dénes Soma 11.A és Szalai Ádám 9.B osztályos tanulók kísértek el bennünket egykori iskolájukba.

Haraszti Zsolt és Németh Andrea
szaktanárok

 

 

 

 

 


 

2023. október 19-én Csejteiné Libricz Henriett és Dr. Kovácsné Simon Viktória az ikervári Zichy Antónia Általános Iskolában mutatta be a gimnáziumban folyó képzést és lehetőségeket az intézmény hetedik és nyolcadik osztályos tanulóinak. A pályaorientációs foglalkozás során a diákok digitális bemutató segítségével, majd néhány játékos feladaton keresztül megismerték a Sárvári Tinódi Gimnázium képzési kínálatát. Rampfl Zétény 11.B osztályos tanuló a gimnáziumi életről mesélt az általános iskolásoknak.

 


2023. október 9-én Kovácsné Kertész Csilla és Haraszti Zsolt testnevelők tartottak pályaorientációs foglalkozásokat a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskolában. Intézményünk és a gimnáziumi oktatás bemutatása során a pedagógusok a Mentimeter alkalmazást használták, ill. az általános iskolások a beiskolázási szórólapunk puzzle-jét rakhatták ki digitális táblán. Élő Karina 11.A és Tamási Liza Iringó 9.B osztályos tanulók kísérték el a kollégákat egykori iskolájukba.