« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
24 órás vetélkedő
Kitartás, csapatjáték, kreativitás

Szeptember utolsó hétvégéjén 24 órás vetélkedőt szerveztek a vasi középiskolásoknak. A Sárvári Arénában 8 iskola csapata találkozott. Hiába volt a sok előzetes tájékoztató, információ, a legfontosabb kérdésekre csak az idő adhatta meg a választ: Vajon milyen feladatok lesznek? Fogjuk-e bírni? Hogy fog sikerülni? Mekkora erőpróba lesz? No és segítő tanárként: Vajon mire lesz szükség? 5 ollót vigyünk vagy 15-öt? Elég lesz a pasztellkészlet, vagy kell vízfesték is, esetleg pakoljunk mindkettőből? És még hosszan lehetne folytatni, milyen kérdések kavarogtak bennünk.

Hogy senki ne éhezzen a hosszú nap során, több felajánlás is érkezett, amit ezúton is hálásan köszönünk az adományozó vendéglátós jelenlegi és egykori szülőknek: víz, üdítő, nasi volt elegendő, finom tízórait és meleg vacsit is kaptak a tinódisok.

A vetélkedő tényleg 24 órán keresztül zajlott, sorjáztak a feladatok, a fődíj mellett pedig fairplay díjat is kiosztottak a szervezők. A fő vezérfonal a népmesék világa volt, minden csapat egy-egy mesefigura képességei, tulajdonságai szerint játszott. Emellett a vasi értékek megismerése szerepelt a célok között.

Minden tekintetben büszkék vagyunk csapatunkra, akik végigtolták ezt a hosszú napot, találékonyan, kedvesen, és mindig csapatban. Büszkék vagyunk tantestületünkre is, mert mi is jól vizsgáztunk (nem először) összefogásból és segítőkészségből.

Grodvaltné Martos Veronika
ifjúságvédelmi felelős

 

 

A 2023-as Babszem Jankó csapat tagjai:

9.B Jäckel Anna, Varga Anna, Szalai Ádám
10.A Majthényi Panna, Pintér Lili, Mérges Petra, Rácz Levente, Pörneczi Péter, Szilvási András
10.B Károlyi Kamilla, Molnár Noémi, Pápai Stefánia, Rácz Vivien
11.A Varga Csenge, Hajós Luca, Bándli Ádám, Bolfert Dániel, Varga Zalán, Lysewycz Richárd, Kovács Márk Botond, Toldi Richárd
12.A Ács Dávid, Soponyai Balázs
12.B Hujber Fanni, Vigh Levente, Sáry Bercel

Az élménybeszámolókból kiolvasható, hogy a változatos programoknak köszönhetően többen felfedeztek magukban új színeket, képességeket. Az is látható, hogy egy kis szusszanásért nem járt fővesztés, és végül is megállapítható, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki máshogy élte meg a különböző nehézségeket, kihívásokat, de az értékelés eléggé egybecsengett: jó volt.

Hujber Fanni 12.B

Szerintem nagyon jó csapatként működtünk, le a kalappal Berciék előtt, akik koordinálták az egészet. Köszönet mindenkinek, akivel bármelyik feladaton együtt dolgoztam! A legtöbb felügyelő tanár is nagyon sok segítséget nyújtott nekünk. Nagy volt a hangzavar - egy kicsivel több nyugi jó lett volna.

Rácz Vivien 10.B

Nagyon jól éreztem magam, bár fárasztó volt a sok feladat, de csapatként mindent megoldottunk.

Bándli Ádám 11.A

A 24 óra legnagyobb részében a kreatív feladatok kivitelezésével foglalkoztam (sárkányfej, bábuk, terepasztal). Nagyon jól össze tudtunk dolgozni a csapaton belül, így nagyon jól éreztem magam az egész vetélkedőn. Nem gondoltam, hogy kibírom alvás nélkül a 24 órát, viszont sikerült, ezért büszke vagyok magamra.

Vigh Levente 12.B

Részt vettem egy feladatban, melynek során el kellett mennünk a Nádasdy várba, a múzeumba. Ez különösen tetszett, mert így kicsit ki tudtunk menni a városba is! Ezen kívül segítettem egy tökhintó elkészítésében (gurulnia is kellett!), szerepeltem egy előadásban és néptáncoltam is. Mindegyik feladat jó volt! Nagyon jó volt a szervezés, bár lehetett volna kicsit több party block is, amikor nem voltak feladatok, csak buli!

Érdekes tapasztalat volt az egész vetélkedő. Amellett, hogy úgy látszik, ki lehet bírni 24 órát alvás nélkül, az is kiderült, hogy más iskolák diákjaival is milyen könnyen össze tudunk dolgozni.

Lysewycz Richárd 11.A

Én főleg a beszédet és improvizációt igénylő feladatokban vettem részt. Élveztem ezeket, de a rajzolósakat is nagyon szerettem, főleg azért, mert a kreativitás matematikai részét élhettem ki bennük. Tetszett, hogy a szervezők is próbáltak életben tartani minket (pl egy kis bulival). Lehetett volna kicsit kevesebb feladat, de persze ez viszonylagos. Azt tanultam ebből a 24 órából, hogy jó dolog feszegetni a határainkat.

Varga Csenge 11.A

Rengeteg feladatban segédkeztem, nekem nagyon tetszett, mikor rajzolni kellett, vagy koreográfiát kellett kitalálni, mivel ezekben a feladatokban éreztem otthon magam. Rengeteg új embert ismertem meg, új baráti kapcsolatokat alakítottam ki. Szeretem feszegetni a határaimat, kilépni a komfortzónámból. Ez a vetélkedő nagyon jó alkalom volt erre, és nagyon jól éreztem magam!

Hajós Luca 11.A

Sokféle feladatban vettem részt, leginkább a kreatív, rajzolós és a táncolós feladatokban tettem oda magam. Sok új embert ismertem meg, új barátokat szereztem, illetve sok régi baráttal is jó volt újra találkozni.

Nagyon sok feladat volt, néha már alig tudtuk követni, mit kell még megcsinálni. Magamról azt tanultam, hogy sokkal kitartóbb vagyok, mint gondoltam, és hogy könnyen barátkozom. Másokról pedig azt, hogy vannak szerencsére még nagyon közvetlen emberek, segítőkészek, szórakoztatóak. Összeségében nagyon tetszett a vetélkedő, máskor is részt vennék rajta, ha lenne lehetőség. :)

Majthényi Panna 10.A

A kreatív feladatok mellett szerepeltem egy sorversenyben és egy reakcióidős feladatban is kipróbáltam magam. A következő vetélkedőre sokkal felkészültebben mennék. Sok pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam a verseny alatt.

Szilvási András 10.A

Tetszett a vetélkedő, sok emberrel barátkoztam, elénekeltem a Zsolti a béka 3-at a közönségnek (Attila tanár úr is bizonyíthatja). Nem hazudtak a 24 órával a szervezők, de őszintén szólva hosszúnak tűnt… Érdekes tapasztalat volt magamról, hogy jól kijövök másokkal, élveztem ezt az eseményt.

Pápai Stefánia 10.B

Nagyon tetszett a vetélkedő. Érdekes feladatok voltak, és jó volt egy nagy csapatként együtt dolgozni. Összességében nagyon jól éreztem magam.

Pörneczi Péter 10.A

Nagyon jó csapatépítő rendezvény volt. A sportvetélkedők tetszettek a legjobban. Ha akarok, kitartó tudok lenni.

Varga Zalán 11.A

Én nagyon élveztem a vetélkedőt, ugyanis amellett, hogy sok emberrel közelebb kerültünk egymáshoz, szereztem új barátokat is, de sok régi ismerőssel is találkoztam. Részt vettem több barkácsolós feladatban, például meg kellett rajzolnunk egy magyar mesehőst anime stílusban. Vicces volt benne lenni a „rátermetlen” főszereplő castingban is. Kedvenceim a barkácsolós feladatok voltak, mint például a tökhintó és a varázstárgyak készítése a lakatlan szigetre. Nekem nagyon sok volt a 24 óra, a végére már minden zavart, frusztrált. De ha jövőre is lesz, biztos megyek.

Toldi Richárd 11.A

Barkácsoltunk, faragtunk, táncoltunk, részt vettem pár sportfeladatban is, a kreatív feladatok tetszettek a legjobban.

Soponyai Balázs 12.A

Sok feladatban részt vettem, volt, amiben ötleteltem csak és volt, amit egyedül vagy társaimmal együtt csináltunk meg. A kedvenc feladatom ’A nagymamám jó tanácsai’ című ppt-nk stand up stílusban történt előadása volt, amiben Ricsi és én jeleskedtünk.

Szeretek aludni, de a vetélkedő alatt kb. 2 órát tudtam csak aludni, azt is csak részletekben. Összességében viszont nagyon élveztem a rendezvényt, jó volt a régi barátokkal együttdolgozni, illetve új barátokat szerezni és megismerni a kilencedikeset. Tök jó, hogy alighogy bekerültek, máris bekapcsolódtak a közösségi életbe.

Molnár Noémi 10.B

Számomra ez a vetélkedő sok mindenben segített. Kipróbálhattam a kommunikációs képességeimet, illetve jobban megtanultam, hogy is legyek egy csapat része, hogyan tudom hasznossá tenni magam. Igaz, a 24 óra a végén már jelentett némi problémát, de mégis örömmel tekintek vissza, élvezhető volt a vetélkedő. Sok új emberrel ismerkedtem meg, illetve megismerhettem a környező iskolákat és az ő gondolkodásmódjukat. Ugyanakkor a szervezők is segítőkészek voltak, amikor kértünk segítséget, ők rendelkezésünkre álltak. Örök élmény lesz a vetélkedő, az biztos!

Varga Anna 9.B

Nagyon tetszett, hogy 24 órán keresztül voltak feladatok, és így sok embert meg tudtam ismerni.

Rácz Levente 10.A

A legjobban a kisfilmünk forgatását élveztem, jó volt kicsit kimenni az Arénából. Ha legközelebb is lesz, viszek magammal egy mangós monstert. Mit tanultam? Mások neveit… :)

Pintér Lili 10.A

Leginkább a feladatok kiosztásában, koordinálásában, beküldésében segédkeztem, de a videó vágásában is részt vettem. Amikor elődást kellett tartani az ifjúság értékeiről, én számoltam be ezekről a zsűrinek és az általunk készített termékek eladása is rám volt bízva. Jó tapasztalat volt, nagyon élveztem. Szerintem mindenki számára volt olyan feladat, amiben ki tudott teljesedni. Lehetőségünk volt több felsőbb évest is jobban megismerni. Legközelebb azért az előre kiadott feladatokat komolyabban venném. Számomra egy életre szóló élmény volt ez a vetélkedő.

Jäckel Anna 9.B

Sok feladatban vettem részt, de a kedvencem az interjú készítése volt. Nagyon sok új emberrel ismerkedtem meg, a csapatmunkát is élveztem. Nem változtatnék nagyon semmit, én úgy élveztem az egészet, ahogy volt.

Károlyi Kamilla 10.B

Én nagyon jól éreztem magam. Táncoltam, rajzoltam, és próbáltam segíteni, ahol tudtam. Nagyon pozitív élmény marad a vetélkedő!