« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Indul a ...Tinódi!

Ebben a tanévben már harmadik alkalommal vettek részt a gimnázium tanulói színházi előadásokon Simonné Keszei Anita tanárnő szervezésében: a Nemzeti Színházban a Bánk bánt, a Vígszínházban a Sirályt láttuk, december elsején pedig a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban az Indul a bakterház című bohózat következett.

Nagy örömünkre a technikum 12.T osztályos diákjai is csatlakoztak hozzánk, így egy vidám délutánt töltöttünk együtt. Az előadás előtt megnéztük a zalai megyeszékhely karácsonyi vásárát, a polgármester megnyitóját, a fények felgyújtását, a női kórus műsorát. Voltak, akik korcsolyáztak, mások a kézműves ajándékok közt válogattak.

Ezt követően sétáltunk át a színházhoz, ahol nagy szeretettel fogadtak minket.

Rideg Sándor vígjátékát sokan ismerik, főleg a filmfeldolgozás révén. Nos, a zalaegerszegi Indul a bakterház is szórakoztató, önfeledt kikapcsolódást nyújtott. A részeges bakter, Bendegúz és a banya mosolyogtató történetét két felvonásban játszotta a társulat.

A főszereplőt Besenczi Árpád, a színház igazgatója alakította. Regős Bendegúz szerepét pedig a színigazgató kilenc év körüli kisfia tanulta meg bravúrosan. A díszlet nagyon ötletes volt, sok helyszínt mutatott be egyszerre, a zenei aláfestést pedig a színpadon időnként átvonuló fúvósok szolgáltatták.

Mindenki élvezte a műsort, melynek végén hosszan tapsoltunk. Jó évzáró program volt, köszönet érte kísérőinknek, Simonné Keszei Anita és Sági Manuéla tanárnőknek, valamint a támogató Tinódi Gimnáziumért Alapítványnak!

Várallai Marcell és Dhellem Patrik
12.B osztályos tanulók