« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Bridgwateri Nemzetközi Konferencia

Ősszel meghívást kaptunk a Bridgwater International nevű dél-angliai szervezettől, hogy a márciusban megrendezésre kerülő konferenciájukon népszerűsítsük hazánkat és iskolánkat öt másik ország (Olaszország, Franciaország, Csehország, Málta és Németország) képviselőivel együtt.

A rendezvény napján minden meghívott csapat berendezett egy standot, amelyet a rájuk jellemző kulturális, történelmi és kulináris értékekkel díszítettek fel, majd ezt követően egy képes-zenés prezentáció segítségével mutatták be a résztvevők országuk, intézményük jellegzetességeit. Mi a legnagyobb sikert a Szamos marcipán édességeivel és a hazai népdalokkal arattuk. A szünetben a helyi Voice of the People nevű énekkar lépett fel nagy sikerrel, a konferenciát pedig a Marilunari zenekar zárta temperamentumos olasz dalokkal. Minket leginkább a franciák varázslatos tengerparti tájai és az olasz tanárnő közvetlensége bűvölt el.

Szerencsére, rövid látogatásunk alatt volt idő kirándulásokat tenni Bridgwaterben és környékén. Megtekintettük a város nevezetességeit, a helyi főiskolát, megcsodáltuk a 13. században épült gót stílusú wellsi katedrálist és a sajtjairól híres Cheddar festői völgyét. Esti programként részt vettünk egy tekézéshez hasonló sportjátékban (skittles), amit a csehek egyik képviselője nyert meg.

Remekül éreztük magunkat az Angliában eltöltött négy nap alatt. Kellemes hangulatban zajlott a konferencia és a közös programok is lehetővé tették, hogy új barátokra tegyünk szert. Egyedül az ételekkel akadt gondunk (quiche, faggot, chicken tikka stb.), ennek ellenére örömmel utaznánk újra vissza.

Kovács Beáta tanárnő
Kraszni Karina 10.B osztályos tanuló