« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
NyME - gépészmérnökképzés

A Szombathelyen elindított duális gépészmérnöki BSc képzés – a partnercégekkel együttműködésben – összekapcsolja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeit. A duális hallgató a legjobb szakemberektől tanul, a legújabb technológiákat, termelési folyamatokat ismeri meg a cégnél, amely interjú során kiválasztja őt. A hallgató havi juttatást kap a szerződő cégtől, és ha a havi mérések során jól teljesít, munkalehetőséget kap végzéskor.

A gépészmérnöki BSc képzés hagyományos és duális formában történik.  Az elmélet mindkét tanulócsoport számára ugyanaz, de a hagyományos képzésben  12 hét gyakorlat van a teljes képzés során (nyaranta 3-3-6 hét), a duális képzésben  24 hét/tanév vállalati gyakorlat szerepel.

A gépészmérnöki BSc képzés tartalmát természettudományi alapismeretek (matematika, kémia, fizika, mechanika), gazdaságtani és humán ismeretek (mikro- és makroökonómia, menedzsment és vállalatgazdaságtan, jog stb.), szakmai ismeretek (anyagszerkezettan és anyagvizsgálat, gépelemek, gépszerkesztés, fémek technológiája, gépgyártástechnológia, irányítástechnika, forgácsolások, hidraulika, pneumatika, robottechnika stb.) és szabadon választható tantárgyak alkotják. A tanulmányokat szakdolgozat zárja.

Jelentkezni 2016. január 10-ig lehet – a partnercéget kiválasztva – a www.szombathelyigepesz.hu internetes felületen, amely várhatóan november végén nyit. Ezt követően a jelentkezőt behívják a céghez interjúra. Az interjú után a vállalat értesíti, hogy a sikeres egyetemi felvételi után azonnal köt vele duális képzésre vonatkozó szerződést vagy várólistára kerül.  A következő teendő: jelentkezni a Nyugat-magyarországi Egyetem gépészmérnöki BSc alapszakára a központi felvételi eljárás keretében 2016. február 15-ig. (www.felvi.hu)