« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Józanság mérték, az egészség érték!

Néhány diáktársunkkal együtt részt vettünk a szombathelyi drogprevenciós előadásokon.  A prevenció, vagyis megelőzés célja, hogy felhívja a korunkbeli fiatalok figyelmét a droghasználat veszélyeire. Testközelből mutattak be nekünk különféle kábítószereket, amelyek több ezer életet tettek már tönkre és vezettek emberi kapcsolatok megromlásához.

Te is azt hiszed, hogy nagyfiú leszel az ún. haveri körben, ha minden hétvégén a pohár fenekére nézel és szívod mellé a tüdőromboló cigarettát? De a következményekre gondoltál már? Ne kockáztasd az egészséged mások butasága miatt! Tudj nemet mondani!

A programon szó esett még a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatáról, amit 2007-től kezdve minden évben megrendeznek. Itt fiatal önkéntesek segítenek a bajbajutottakon, és a nyaralók is nagyobb biztonságban érezhetik magukat nekik köszönhetően.

Az utolsó előadáson Dr. Zacher Gábor véleményét hallhattuk a mértéktelen alkoholfogyasztással kapcsolatban. Elgondolkodtató emberi sorsokkal és példákkal demonstrálta, hogy miért nem érdemes elkezdeni ezeket a káros szenvedélyeket.

Valóban nagyon könnyű elindulni a lejtőn lefelé, megállni viszont van, mikor lehetetlen. Minél jobban kilengsz, annál nehezebben térsz vissza az egyensúlyba. Inkább válaszd az arany középutat és élj végletektől mentesen!

Virág Cintia és Balla Éva
11.B osztályos tanulók